Info og baggrund

05.06.2014

MNKK er et tværfagligt, ikke-kommercielt, internationalt netværk og aktivitetsforum for kunst. Netværket er startet i 2011 og arbejder på at skabe fora for at ting kan ske.

MNKK igangsætter f.eks.: land-art projekter, workshops, konferencer, festivaler, koncerter, udstillinger, tværfaglige projekter og nordisk/international udveksling og samarbejde.

  

Baggrund:

Projektet opstod på baggrund af Nordjysk Kunst Nu i 2009, Kunstfestivalen Port 20:10 og kunstrådets rapport ”Kvinder i kunst: en undersøgelse af danske kvindelige kunstneres levevilkår 2006-2007”. 23 kvindelige kunstnere fra inden for billedkunst, scenekunst, musik og litteratur giver i sidstnævnte interviews. De handler om visionære, nyskabende kvindelige kunstnere (men også om diskrimination og fastlåsning i et kønsrollemønster, der både er utidssvarende og stereotypt.) http://kilden.forskningsradet.no/c16877/publikasjon/vis.html?tid=44600&strukt_tid=16877 Rapporten konkluderer bl.a. at: ”Midaldrende og ældre kvindelige billedkunstnere har stadig svært ved at trænge igennem. Meget tyder på, at kunstverdenen er ved at blive lige så ungdomsfikseret og fascineret af lillepigefiguren, som man fx er i film- og teaterverdenen” http://www.kvinfo.dk/side/561/article/722/

Rapporten kan downloades her: http://www.kunststyrelsen.dk/db/files/kvinder_i_kunst_1.pdf

Rapporten underbygges bl.a. af en undersøgelse af de tre forudgående års indkøb foretaget af fagbladet Billedkunstneren i 2007. Undersøgelsen dækker Statens Museum for Kunst, Louisiana, Aros, Arken samt Vestsjællands, Nordjyllands og Esbjerg Kunstmuseum. Optællingen viser, at 73 % af den anskaffede kunst er lavet af mænd, mens 27 % af erhvervelserne er skabt af kvindelige kunstnere. http://www.bkf.dk/regado.jsp?type=page&id=466

Efter vores mening er det oplagt at starte et opgør mod ovenstående i Nordjylland, der netop i disse år har brug for alle tilgængelige ressourcer.”

Med reference til det den såkaldte intelligensreserve ser vi gruppen/segmentet som en ”kunstreserve”. Et potentiale til et mangfoldigere kunstliv.

 

 

”Midaldrende nordjyske kvindelige kunstneres internationale netværk for kunst” er støttet af Region Nordjyllands Kulturpulje, BilledkunsternesForbunds Ophavsretsfond, Statens Kunstråd og Rebild Kommunes Kulturudvalg.

Har du lyst til at være med i netværket og til at gå aktivt ind i MNKK's arbejdgrupper, så skriv til os.

Fortæl lidt om hvem du er, hvad du laver, hvorfor du gerne vil med i netværket, og hvad du kan bidrage med.
Vedhæft gerne links til relevante websider og send det hele til:  .

MNKK.DK RSS Feed | CVR: 33899874 | KONTAKT: | DESIGN BY HANDMADEWEB | LOGIN!