seminaroplæg v/ Ramadan

03.03.2012

Interkulturel konsulent i Kunstrådet Khaled Ramadan:

Interkulturalisme - hvad er det og hvorfor er det vigtigt?

Interkulturalisme har fået større betydning i den moderne verden i takt med at flere mennesker rejser fra land til land. Samtidig anerkender flere samfund interkulturalismen som en positiv kraft, der kan lede til social og kulturel udvikling.

 

Hvordan bruger man det interkulturelle samfund?

Man kan ikke opbygge autentiske interkulturelle samfund gennem kortvarige afbrudte initiativer eller små kulturpolitiske justeringer.

Det kan kun lade sig gøre, hvis man har en fælles kulturpolitisk vision, der både engagerer institutioner og civilsamfund aktivt i processen.

Interkulturalisme kan med andre ord være en ressource for samfundet, hvis der findes en positiv tilgang til emnet i den offentlige diskurs, institutioner og mellem mennesker.

Et centralt spørgsmål i den interkulturelle debat er hvordan man udforsker interkulturalismens potentialer, hvordan man stimulerer en innovativ vision, som styrker velstanden og fører til bedre kulturel kvalitet. I den nordiske region, herunder Danmark, har udviklingen været problematisk, fordi der kun er få initiativer, der præsenterer interkulturalisme som en progressiv kategori med positive potentialer.

MNKK.DK RSS Feed | CVR: 33899874 | KONTAKT: | DESIGN BY HANDMADEWEB | LOGIN!